Waadhoeke Fietstocht

Vier gevarieerde afstanden

Waadhoeke Fietstocht bestaat uit vier afstanden: 19, 40, 70 en 110 kilometer. Fietsen met jonge(re) kinderen of juist al iets meer op leeftijd, de kortste route is in samenwerking met www.doortrappen.nl en omvat bijna 19 kilometer. Wil je de omgeving verkennen en beleven als toerist, kies dan voor de 40 km met nadruk op culturele bezienswaardigheden en de mogelijkheid om te stoppen in de mooie dorpjes, het prachtige Yeb Hettinga museum nog veel meer! Hou je van een uitdaging en wil je meer zien van de omgeving, dan is de 70 km een mooie route met een georganiseerde stop bij theetuin Slappeterp met heerlijke lekkernijen uit de streek. Wil je de hele Waadhoeke meepakken? Ga dan voor de fietstocht van 110 kilometer. Ook hierin zit één georganiseerde rustpost. Alle routes worden afgesloten met een lokale lekkernij en een heerlijk streekbiertje (of fris natuurlijk ☺).

Verken Waadhoeke: 19 km

Waadhoeke Fietstocht stimuleert mensen om te gaan fietsen of juist te blijven fietsen! Voor de ouders met kinderen die zelfstandig fietsen is dit een mooie afstand om te genieten van Waadhoeke. Ook voor de senioren voor wie blijven fietsen soms een uitdaging is, hebben we in samenwerking met doortrappen.nl deze route toegevoegd. De starttijd van de 19km en 40km route zal gelijktijdig zijn, u kunt in alle rust genieten van een kopje koffie en rustig aan opstappen voor de tocht!
 

Beleef Waadhoeke: 40 km

In samenwerking met ondernemers uit Waadhoeke verzorgen we tijdens de tocht verschillende verrassingen in brede variatie. Al vóór de start proeft u de Waadhoeke bij een kopje koffie of thee met iets lekkers. Op het routekaartje dat u van ons meekrijgt ziet u dat de 40 kilometer langs diverse kleine kunstgalerijen, kerkgebouwen en musea voert. Bij de rustpost laat u zich verwennen door een samengestelde proeverij van Dykstrastate uit Menaam, BildsGenot uit Nij Altoenae en theetuin Slappeterp. Met geprikkelde smaakpapillen gaat u langzaamaan weer terug naar het startpunt. Daar verrassen we u opnieuw met een uniek aandenken aan de Waadhoeke Fietstocht. Natuurlijk laten wij u niet met een lege maag naar huis gaan. Deze tocht is echt een belevenis op zich!
 

Ervaar Waadhoeke: 70 km

De 70 kilometer is nét even een extra uitdaging! Geen fietstocht door NoardWest Fryslân zonder een pittig windje. De route leidt u via de zeedijk langs het noorden van Waadhoeke. U doorkruist St. Jabik richting Ouwe Syl, daar slaan we rechtsaf langs de Ouwe Rij en richting Froubuurt. Een verrassende route met variatie in dorpjes en ruime vergezichten die horen bij deze omgeving. Neem een kijkje in de Van Harenskerk in St. Anne, de kerk waar Rembrandt met zijn Saskia trouwde. Iets na de helft van de tocht kunt ook u genieten van een heerlijke proeverij. Een goede basis voor het laatste stuk van de tocht!
 

Ontdek het weidse landschap van Waadhoeke: 110 km

Bij deze route krijg je (bijna) de hele gemeente Waadhoeke te zien. Van weidse- en coulisselandschappen, de zeedijk, maar ook pittoreske dorpen en de stad Franeker. Onderweg is er een stop met heerlijkheden van streekproducten aangeboden door de lokale ondernemers. Een ongekend mooie tocht door een bijzonder en uniek stukje Friesland.